Prostreno.cz

Vejce s bylinkovou solí

Tmavý chléb zapečený s vejci a sýrem.

Ohodnotit
(26 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 884 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy16g
tuky11g

Ingredience na

  • 6 plátků tmavého vícezrnného chleba
  • 60 ml rozpuštěného másla
  • 1 lžička másla
  • 6 ks vajec
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 100-150 g sýra gouda - asi 10 plátků

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Každý plátek chleba, překrojte, potřete máslem a uložte je na plech s pečicím papírem, vložte na 5 minut do trouby.
  3. Rozehřejte pánev na středním ohni a rozpusťte lžíci másla.
  4. Mezitím rozšlehejte vejce s bylinkovou solí a pepřem a na pánvi připravte míchaná vejce.
  5. Vejce rozdělte na plátky chleba, na vejce položte plátky sýra a dejte ještě na 10 minut do trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,60g
  • Sacharidy:

    108,56g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    209,00g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Vajíčková omeleta

(29 hlasů)
15min
655 kJ

Jarní vaječina

(15 hlasů)
30min
430 kJ

Míchaná vejce s rajčaty

(14 hlasů)
30min
523 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

hedvika
17.06.2016
verrca
18.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vejce s bylinkovou solí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat