Prostreno.cz

Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Šalotková omáčka zafunguje stejně dobře i s vepřovými kotletami zprudka opečenými na olivovém oleji.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 857 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky12g

Ingredience na

  • 80 ml olivového oleje
  • 200 g šalotek - nakrájených na velmi tenká kolečka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 125 g červeného vína
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 ks bobkového listu
  • 370 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 balení bramborové kaše
  • 200 g zelených fazolek
  • 1 lžíce másla
  • 12 ks vepřových, nebo hovězích grilovacích klobásek

Postup přípravy

  1. Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte v hrnci se širokým dnem, přidejte tence pokrájené šalotky a za stálého míchání opékejte pět minut, dokud nezměknou.
  2. Přisypte mouku, zamíchejte, vlijte víno, přidejte tymián a bobkový list a nakonec i silný hovězí vývar,přiveďte k varu, snižte plamen a nechte pár minut probublávat, aby se omáčka zredukovala. Vmíchejte hořčici a udržujte teplé.
  3. Kaši připravte podle návodu na obalu.
  4. Fazolky na pět minut ponořte do vroucí vody, pak je zchlaďte pod studenou vodou a smíchejte s máslem.
  5. Zbývající olivový olej rozpalte v pánvi a ze všech stran na něm opečte klobásky.
  6. Servírujte dohromady: kaši, klobásky i fazolky přelité šalotkovou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Klobásky se šalotkovou omáčkou a kaší

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat