Prostreno.cz

Pečený květák

Květák s hořčičnou omáčkou pečený v troubě.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 789 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky18g

Ingredience na

  • 1 ks květáku
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic másla
  • 2 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 40 ml citrónové šťávy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200C °C.
  2. Květák rozdělte na velké růžičky a ty pak příčně nakrájejte na silné plátky.
  3. Květák uložte na plech vyložený pečícím papírem a posypte solí, pečte v troubě 20 - 25 minut.
  4. Květák přeložte do zapékací misky.
  5. Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte hořčici, citrónovou šťávu a citrónovou kůru.
  6. Hořčičnou omáčkou pokapejte květák a dejte do trouby na 10 - 15 minut.
  7. Posypte petrželkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,80g
  • Sacharidy:

    47,80g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    95,20g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné papriky

(14 hlasů)
55min
381 kJ

Těstoviny s rajčaty a sušenou šunkou

(10 hlasů)
45min
885 kJ

Zapečené zelené fazolky

(6 hlasů)
55min
631 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pečený květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat