Prostreno.cz

Lososový pstruh v solné krustě

Pstruh pečený v soli.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 246 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 kg lososového pstruha - bez vnitřností
  • 1,25 kg soli
  • 3 ks bílků - ze středně velkých vajec
  • Na přílohu
  • 1 ks mini okurky
  • 1 ks limetka - chemicky neošetřené
  • 1/2 svazku koriandru
  • 50 ml světlého balzamikového octa
  • 40 g želírovacího cukru (2:1)
  • 100 g sušených Cranberries - amerických brusinek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Pstruha omyjte a osušte, smíchejte sůl s bílky.
  2. Pečicí plech vyložte pečicím papírem a polovinu solné směsi na plech rozložte, na sůl položte pstruha, zasypte zbylou solí a tu na něj přitlačte.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C (v horkovzdušné troubě na 200 °C) asi 30 minut.
  4. Mezitím umyjte okurku, očistěte a nasekejte na malé kostičky.
  5. Limetku omyjte, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu, otrhejte koriandr a lístky najemno nasekejte. Cranberries nasekejte nahrubo.
  6. Ocet nechte vařit s želírovacím cukrem 3 minuty bez pokličky, přidejte okurku, limetkovou kůru i šťávu, Cranberries a nechte vařit 2 – 3 minuty, přitom občas promíchejte.
  7. Ochuťte solí a pepřem, vmíchejte koriandr a olivový olej. Nechte vychladnout.
  8. Solnou krustu prolomte a pstruha rozdělte na porce. Rybu podávejte společně s Cranberry směsí a bagetou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,33g
  • Sacharidy:

    265,29g
    • Cukry:

      172,20g
  • Tuky:

    124,44g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Makrela s rozmarýnem

(10 hlasů)
40min
344 kJ

Plněný losos na víně

(13 hlasů)
45min
769 kJ

Losos v bylinkové krustě se špenátem

(11 hlasů)
45min
683 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Lososový pstruh v solné krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat