Prostreno.cz

Creme brulée s bílou čokoládou

Výborný francouzský dezert Créme Brulée.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1489 kJ / 356 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy9g
tuky27g

Ingredience na

  • 570 ml 40% smetany
  • 100 g bílé čokolády - nalámané na kousky
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 6 ks žloutků
  • 2 lžíce zlatého třtinového cukru - + na posypání dezertu

Postup přípravy

  1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila.
  2. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
  3. Troubu předehřejte na 160 °C.
  4. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně.
  5. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek, ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek.
  6. Pečte 15 – 20 minut, dokud směs takzvaně nesedne.
  7. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
  8. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril.
  9. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,42g
  • Sacharidy:

    190,09g
    • Cukry:

      99,00g
  • Tuky:

    100,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 356 kcal

44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

106

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jablka v kokosovém mléce

(18 hlasů)
55min
918 kJ

Bábovka s rozinkami

(16 hlasů)
1h a 50min
1401 kJ

Koláč s jablky a rozinkami

(18 hlasů)
1h a 35min
1043 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

verrca
03.05.2016
Anonym
09.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Creme brulée s bílou čokoládou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat