Prostreno.cz

Jehněčí na hořčici

jehněčí kotlety pečené v troubě
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 50min

    15min příprava

    1h a 35min vaření

  • 1315 kJ / 314 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy3g
tuky22g

Ingredience na

  • 1.5 kg jehněčích kotlet
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 hrst jemně nasekané ploché petrželky
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce hořčice s křenem
  • Na potření
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200°C
  2. Olej promíchejte s česnekem a směsí důkladně potřete maso
  3. Maso dejte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  4. Mezitím smíchejte v misce strouhanku, petrželku, sůl a pepř
  5. Maso vyndejte z trouby,potřete hořčicí,posypte připravenou strouhankou a dejte zpět do trouby.
  6. Podlijte vodou,nebo vývarem a pečte přibližně 1h 20 minut, záleží,jak jsou kotlety silné , při pečení maso několikrát otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,00g
  • Sacharidy:

    106,10g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    120,38g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 314 kcal

39

minut jízdy na kole

29

minut běhu

93

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na hořčici

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat