Prostreno.cz

Toastový chléb s rozinkami

toastový chléb zapečený s rozinkami,podávaný se zmrzlinou
Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 908 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy18g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 balení bílého toastového chleba
  • 150 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g rozinek
  • 600 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce whisky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175°C
  2. Pekáček s vysokým okrajem vymažte máslem
  3. Plátky chleba lehce namažte po obou stranách máslem a uložte je do pekáčku tak,aby se překrývaly.
  4. Mezi plátky nasypte rozinky a posypte vše cukrem.
  5. Smíchejte mléko, vejce, vanilkový extrakt a whisky.
  6. Směsí přelijte chleba. Pečte 30 minut
  7. Před podáváním nechte stát 10 minut.

TIP:

Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Toastový chléb s rozinkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat