Prostreno.cz

Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Sladká snídaně pro děti i dospělé.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 572 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky2g

Ingredience na

  • 90 g ovesných vloček
  • 500 ml polotučného mléka - + navíc k podávání
  • 1 ks vanilkového lusku - dřeň
  • 2 ks jablek - na plátky
  • 2 lžíce medu
  • K podávání
  • 1 sklenička javorového sirupu

Postup přípravy

  1. Nejprve udělejte medová jablka. Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na maximum a pak na ní minutu z každé strany opečte plátky jablek.
  2. Přidejte med a opékejte další minutu až dvě, dokud jablka nezezlátnou a nezkaramelizují.
  3. Ovesné vločky, mléko, 250 ml vody a vanilkový lusk dejte do hrnce a na co nejnižším plameni zahřívejte, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi osm minut až směs zhoustne.
  4. Rozdělte do talířů nebo misek, zalijte dalším mlékem, zasypte cukrem, přidejte javorový sirup a medová jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,10g
  • Sacharidy:

    266,80g
    • Cukry:

      156,00g
  • Tuky:

    14,30g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Míchaná vejce se slaninou

(38 hlasů)
40min
859 kJ

Frittata s pórkem

(39 hlasů)
40min
521 kJ

Toust s vejcem a šunkou

(32 hlasů)
25min
700 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vanilková ovesná kaše s medovými jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat