Prostreno.cz

Květáková polévka s hermelínem

Sytá květáková polévka s plísňovým sýrem.

Ohodnotit
(29 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 281 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks malé mrkve
  • 1 ks malé petržele
  • 1/4 ks menšího celeru
  • 2 kostky zeleninového vývaru
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 ks brambory
  • 1 hlávka menšího květáku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře
  • 150 ml smetany
  • 1 ks sýra hermelín - asi 90g

Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu dejte vařit do 2 litru vody. Přidejte vývarové kosty, celý pepř a nové koření. Vařte až zelenina změkne.
  2. Přeceďte, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory a omytý, na růžičky rozebraný květák. Vařte, až je vše měkké.
  3. Přidejte smetanu, pokud je potřeba dochuťte solí, bílým pepřem a nechte projít varem. Dejte na talíře a na každou porci dejte několik kostiček nakrájeného hermelínu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květáková polévka s hermelínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat