Prostreno.cz

Grilovaná jehněčí kýta

Grilované jehněčí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 12h a 20min

    12h a 0min příprava

    20min vaření

  • 641 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 120 g slaniny
  • 3 ks cibule
  • 2 ks barevné papriky
  • 3 ks rajčat
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, osolte a vložte do misky.
  2. Přidejte na silnější kolečka nakrájenou cibuli, maso opepřete, zakápněte olejem, zlehka promíchejte, přikryjte poklicí a nechte v chladu do druhého dne odležet.
  3. Slaninu nakrájejte na plátky, rajčata na dílky a papriky na širší plátky.
  4. Maso, slaninu, cibuli, rajčata a papriku navlékněte na čtyři grilovací jehly a zvolna grilujte.
  5. Jehly otáčejte, maso a ostatní suroviny potírejte olejem od marinování.
  6. Podávejte s rýží nebo chlebem a se zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,93g
  • Sacharidy:

    20,71g
    • Cukry:

      11,14g
  • Tuky:

    156,68g
  • Vláknina:

    4,10g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kari

(16 hlasů)
1h a 50min
749 kJ

Jehněčí kolínko na červeném víně

(10 hlasů)
2h a 20min
348 kJ

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat