Prostreno.cz

Zapečený řapíkatý celer

Řapíkatý celer je v našich kuchyních často opomíjenou zeleninou, nutno však říci, že zbytečně. Má příjemnou chuť a je plný zdraví prospěšných látek a vitamínů.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce másla
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 špetky soli a pepře
  • 250 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Celer rozeberte na jednotlivé řapíky (stonky), stonky oloupejte, případně vnější část oškrábejte škrabkou na brambory, vložte je do vroucí, osolené vody s několika kapkami citrónové šťávy a povařte je 2 minuty.
  2. Stonky vyndejte, odkapané naskládejte do máslem vytřené zapékací mísy, osolte, opepřete, podlijte smetanou, posypte je nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečte, až se sýr trochu roztaví.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,29g
  • Sacharidy:

    17,12g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    127,16g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Smažená zelenina

(15 hlasů)
40min
609 kJ

Fazolové chilli na pivu

(12 hlasů)
50min
587 kJ

Zelenina zapečená s fazolemi

(11 hlasů)
45min
550 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený řapíkatý celer

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat