Prostreno.cz

Drůbeží játra na víně

Nejčastějším receptem jsou dušená játra podávána s rýží. Stejně dobrý budou ale i na víně. Zkuste tento recept na rychlou večeři pro všední den.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 670 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g drůbežích jater
  • 2 ks cibule
  • 200 g žampionů
  • 1 sklenička bílého vína
  • 1/2 skleničky hladké mouky
  • 1/2 skleničky smetany
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájejte na proužky.
  2. Játra obalte v mouce, jednu lžíci dejte stranou. Na 4 lžících oleje játra zvolna orestujte.
  3. Na jiné pánvi na lžíci oleje orestujte cibuli,přidejte žampiony a restujte 5 minut. Zalijte vínem a poduste 5 minut.
  4. Ve smetaně rozmíchejte lžíci mouky a přidejte k žampionům. Nechte provařit. Dochuťte solí a pepřem. Játra dejte na talíř a přelijte omáčkou s vínem.
  5. Podávejte s rýží.

TIP:

Játra obsahují velké množství vitaminu A. Měli bychom si ale uvědomit, že játry prochází během života živočichů škodlivé látky, proto bychom si měli vybírat játra malých a krátce žijících zvířat.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,01g
  • Sacharidy:

    158,88g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    143,02g
  • Vláknina:

    30,72g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat