Prostreno.cz

Dijónská vepřová kotleta

Vepřové maso a omáčka s dijónskou hořčicí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1115 kJ / 266 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky25g

Ingredience na

  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce drceného koriandru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 800 g vepřových kotlet
  • 3 špetky soli a pepře
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 120 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte 4 lžíce oleje, ocet, koriandr, utřený česnek a mletou papriku.
  2. Směs důkladně vetřete do masa a maso nechte minimálně 30 minut v lednici.
  3. Pak maso opečte ze všech stran na 4 lžících oleje, maso osolte a opepřete.
  4. K masu přidejte vývar, instantní jíšku, smetanu, ve které rozmíchejte dijónskou hořčici a maso duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,70g
  • Sacharidy:

    153,70g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    217,58g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 266 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné vepřové se švestkami na víně

(15 hlasů)
1h a 15min
833 kJ

Vepřové v kiwi omáčce

(12 hlasů)
45min
688 kJ

Pečený bůček se zeleninou

(9 hlasů)
35min
434 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dijónská vepřová kotleta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat