Prostreno.cz

Špejle s marinovanými kuřecími játry

Grilovaná kuřecí játra s jarní cibulkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 186 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • 500 g kuřecích jater
  • 4 lžíce kuřecího vývaru
  • 8 ks jarních cibulek
  • 6 ks bambusových špejlí
  • Na marinádu
  • 8 lžic rýžového vína Mirin
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 lžičky práškové hořčice

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte rýžové víno Mirin, sojovou omáčku, cukr, vlažný kuřecí vývar a hořčici.
  2. Do marinády vložte očištěná kuřecí játra a nechte marinovat v lednici přes noc.
  3. Játra nakrájejte na stejně velké kousky, jarní cibulku nakrájejte na 2 - 3 cm kousky.
  4. Játra a cibulku navlečte střídavě na špejle, které předem namočte na 30 minut do vody.
  5. Játra grilujte na předehřátém grilu z každé strany přibližně 3 minuty.

TIP:

Mirin je slazené japonské rýžové víno. Používá se především jako ochucovadlo při vaření. Někdy bývá nazýváno jako slazené saké, což v podstatě je. Mirin se však nikdy nepije samotný, používá se výhradně na vaření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,70g
  • Sacharidy:

    137,10g
    • Cukry:

      105,40g
  • Tuky:

    10,32g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí kousky s houbami

(15 hlasů)
1h a 20min
528 kJ

Kolínka se špenátem

(24 hlasů)
1h a 20min
767 kJ

Kuřecí kousky na zelenině

(13 hlasů)
1h a 10min
452 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špejle s marinovanými kuřecími játry

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat