Prostreno.cz

Dezert z mrkve a jablek

Mrkev i jablka jsou dostupné po celý rok - připravte si chutný dezert, děti si určitě pochutnají.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 294 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 kg mrkve
  • 4 ks jablek
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 snítka máty

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostky, dejte do rendlíku, přidejte máslo, pár lžic vody a přikryté nechte dusit.
  2. Asi v polovině dušení přidejte oloupaná, nakrájená jablka, cukr a citronovou šťávu. Poduste.
  3. Mrkev by neměla být příliš měkká nebo rozvařená. Nechte vychladnout, dejte do pohárku, přizdobte lístečkem máty a podávejte.

TIP:

Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe využije.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,14g
  • Sacharidy:

    147,10g
    • Cukry:

      115,80g
  • Tuky:

    82,75g
  • Vláknina:

    15,10g

Aktivita pro spálení: 70 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

(22 hlasů)
13min
580 kJ

Rychlý jablečný koláč

(16 hlasů)
45min
1165 kJ

Mrkvičkový dezert

(10 hlasů)
1h a 10min
1178 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dezert z mrkve a jablek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat