Prostreno.cz

Jehněčí kari

Pod názvem kari si představíme hlavně sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 748 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 750 g jehněčího masa - plec nebo kýta
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce kari pasty Korma
  • 400 g rajčat
  • 250 g baby špenátu
  • 1 stonek citronové trávy
  • 60 ml oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 50 g pražených plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a jehněčí maso orestujte ve 2 dávkách, vždy 4 - 5 minut, orestované maso dejte na talíř.
  3. Na stejné pánvi orestujte na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte kari pastu a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Vložte zpět jehněčí maso, přidejte 1 hrnek vody, snižte teplotu a vařte přikryté 40 minut.
  5. Maso odkryjte, přidejte nakrájenou citronovou trávu, na kostičky nakrájená rajčata a duste dalších 30 minut, nebo dokud jehněčí maso nezměkne.
  6. Vmíchejte hrubě nasekaný špenát a vařte odkryté 2 až 3 minuty.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s rýží, posypané praženými mandlemi.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,24g
  • Sacharidy:

    62,25g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    171,78g
  • Vláknina:

    15,49g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí na kardamomu

(9 hlasů)
2h a 20min
851 kJ

Jehněčí kotletky v mátovém kabátku

(11 hlasů)
50min
1341 kJ

Marinované jehněčí kotletky

(11 hlasů)
1h a 45min
1274 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kari

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat