Prostreno.cz

Čekanková polévka

Polévka z čerstvé čekanky s restovanými kostičkami uzené slaniny.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 159 kJ / 38 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 200 g čekanky
  • 1 ks jablka
  • 80 g uzené slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 2 špetky kari koření
  • 2 špetky soli - podle chuti

Postup přípravy

  1. Odstraňte vnější listy čekanky a čekanku nakrájejte na tenké proužky.
  2. Oloupané jablko nakrájejte na malé kousky.
  3. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi do křupava.
  4. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku, kari koření a 2 minuty míchejte. Za stálého míchání přidejte vodu.
  5. Vložte kousky jablka, čekanku a kostku vývaru, vařte 10 minut.
  6. Vmíchejte slaninu a podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Čekanková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat