Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků. Jehněčí maso je vcelku dražší, ale občas by nemělo chybět na našem stole.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 55min

    15min příprava

    1h a 40min vaření

  • 988 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy10g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso propíchejte vidličkou a dejte na pekáč. Potřete ze všech stran solí, podlijte vývarem, posypte pepřem a pečte za občasného podlévání přibližně hodinu a půl v troubě na 200°C.
  2. Strouhanku promíchejte s tymiánem a petrželkou. Asi 20 minut před dopečením potřete maso hořčicí a posypte strouhankou.
  3. Je dobré maso přikrýt kouskem alobalu, aby se strouhanka moc nepřipekla. Záleží, jakou máte troubu.
  4. Do vypečené šťávy zamíchejte lžíci mouky, aby se šťáva zahustila.

TIP:

Maso má velmi jemnou vůni a obsahuje málo tuku, který ovšem velice rychle chladne a je nutné mít před servisem pokrmu nahřáté talíře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,50g
  • Sacharidy:

    255,60g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    39,50g
  • Vláknina:

    51,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1064 kJ

Velikonoční jehněčí roláda

(19 hlasů)
2h a 15min
1075 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat