Prostreno.cz

Ryba se zázvorem

Podle tohoto receptu se připravuje ryba v asijské kuchyni.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 334 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 - 1.2 kg celé ryby - cejn, bolen, pražma aj
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 3 ks jarních cibulek
  • 1 plátek zázvoru - cca 3 cm
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Rybu omyjte, osušte, po obou stranách rybu na několika místech nařízněte ostrým nožem, osolte a opepřete.
  2. Cibulky nakrájejte na větší kousky, zázvor nakrájejte na proužky julienne.
  3. Zázvor a část cibulky vložte do zářezů v rybě.
  4. Rybu dejte do pekáčku vymazaného olejem, přidejte zbývající cibulku, podlijte asi 60 ml vody a přikryté duste 15 - 20 minut. Záleží, jak velkou máte rybu.
  5. Sojovou omáčku prošlehejte s rýžovým vínem a rybu před podáváním pokapejte.
  6. Podávejte na snítkách koriandru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,10g
  • Sacharidy:

    38,60g
    • Cukry:

      3,60g
  • Tuky:

    118,40g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená štika se zeleninou

(15 hlasů)
1h a 25min
389 kJ

Losos s mangem

(15 hlasů)
40min
706 kJ

Placičky s lososem

(18 hlasů)
55min
653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba se zázvorem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat