Prostreno.cz

Králík na víně

Upečený domácí králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 922 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy30g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg králíka
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 sklenička červeného vína
  • 10 kuliček nového koření
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3/4 skleničky smetany
  • 12 ks sušených švestek

Postup přípravy

  1. Omytého, osušeného králíka namažte olejem, osolte, potřete prolisovaným česnekem a posypte provensálským kořením. Zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v lednici.
  2. Maso rozbalte, dejte do pekáčku, přidejte máslo, podlijte vínem, přidejte nové koření a pečte v troubě 40 minut.
  3. Do králíka udělejte zářezy a vložte na proužky nakrájené švestky. Zbytek položte vedle králíka. Zalijte smetanou a pečte ještě 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,02g
  • Sacharidy:

    102,80g
    • Cukry:

      39,80g
  • Tuky:

    222,28g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 220 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
982 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

heenna
18.05.2016
heenna
18.05.2016
hedvika
28.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat