Prostreno.cz

Drůbeží játra s jablkem

Výborná drůbeží játra, která okouzlí každého strávníka a přitom jsou tak jednoduchá.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 684 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g drůbežích jater
  • 50 g hladké mouky
  • 400 g jablek
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Omytá, očištěná játra posypte pepřem a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte olej a játra orestujte.
  2. Omytá jablka, neoloupaná, nakrájejte na čtvrtky, odstraňte jádřinec, pokapejte citronovou šťávou.
  3. Na jinou pánev dejte máslo, přidejte jablka, posypte lžičkou cukru a opečte ze všech stran.
  4. Do vymazané zapékací mísy dejte vrstvu jater, poprašte solí a majoránkou, na to dejte jablka. Zapékejte 15 minut v troubě na 180°C.
  5. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,20g
  • Sacharidy:

    322,80g
    • Cukry:

      122,00g
  • Tuky:

    196,40g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

kamila76
30.11.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Drůbeží játra s jablkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat