Prostreno.cz

Dezert mango

Zralé mango je po zmáčknutí měkké, může z něj vytékat šťáva. Pokud koupíte ještě nezralý plod, vyplatí se jej nechat doma dozrát. Připravte si výborný dezert, který můžete nabídnout i hostům.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 854 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy38g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks zralého manga
  • 12 lžic kukuřičných medových lupínků
  • 6 lžic pomazánkového másla - s vanilkovou příchutí
  • 6 lžic medu
  • 6 lžic granulovaného kakaa

Postup přípravy

  1. Do každé sklenice dejte 2 lžíce lupínků, vrchovatou lžíci pomazánkového másla. Na to oloupané, na kostky nakrájené mango. Posypte kakaem a polijte lžičkou medu.

TIP:

Mango barvou i chutí připomíná broskev, oproti ní je však ostře aromatická. Plod obsahuje především vitaminy skupiny A a C, B6 a B3 niacin, z minerálů hořčík, draslík a vápník.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert mango

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat