Prostreno.cz

Rybízový likér

Rybízové listí a kuličky jalovce, dodají likéru zajímavý chuťový vjem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    40min příprava

    0min vaření

  • 864 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy33g
tuky0g

Ingredience na

  • 800 g čerstvého červeného rybízu
  • 1 kg pískového cukru
  • 4-6 kuliček jalovce
  • 4 ks rybízových listů
  • 800-1000 ml ginu

Postup přípravy

  1. Propláchnuté kuličky rybízu rozmačkejte a promíchejte s cukrem.
  2. Rybíz dejte do vhodné sklenice a zalijte ginem.
  3. Přidejte kuličky jalovce (jalovec můžete nahrubo rozdrtit v hmoždíři) a listy rybízu.
  4. Sklenici uzavřete a dobře protřepejte.
  5. Na tmavém, chladném místě nechte likér 3 měsíce zrát. V prvních týdnech alespoň každý druhý den protřepejte.
  6. Hotový likér přefiltrujte přes plátýnko.

TIP:

Množství ginu dejte podle toho, jak silný chcete mít likér.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,10g
  • Sacharidy:

    170,70g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    10,72g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 206 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Tequila Sunrise

(12 hlasů)
15min
198 kJ

Gin s okurkovou šťávou

(11 hlasů)
25min
159 kJ

Nápoj z mražených jahod

(20 hlasů)
15min
47 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

hedvika
10.06.2016
maxiking
05.05.2016
maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybízový likér

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat