Prostreno.cz

Králík s hořčičnou omáčkou

Dietní králičí maso lze připravit tak, aby chutnalo i těm, kteří králíka moc nemusí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks králíka
  • 60 g hladké mouky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 ks šalotky - nakrájené na kostičky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a králíka ze všech stran opečte.
  3. Maso vyndejte na talíř a v kastrolu nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte bílé víno a vařte až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Přidejte kuřecí vývar, smetanu, hořčici a tymián.
  6. Do omáčky vložte králíka, přikryjte a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,62g
  • Sacharidy:

    134,50g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    149,50g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na žampionech

(12 hlasů)
1h a 30min
605 kJ

Králík na rozmarýnu

(8 hlasů)
1h a 50min
864 kJ

Králičí stehna s fíky

(14 hlasů)
1h a 30min
763 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat