Prostreno.cz

Roládky ze sumce

Grilované filé sumce v pečené paprice.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 1h a 10min

    50min příprava

    20min vaření

  • 343 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g filé ze sumce
  • 4 ks velké červené papriky
  • Na marinádu
  • 80 ml sójové omáčky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Papriky v polovině podélně rozřízněte a odstraňte semena a žebra.
  2. Papriky uložte na gril řeznou stranou dolů a grilujte 6 - 10 minut. Ke konci grilování papriky otočte.
  3. Pak vložte papriky do papírového sáčku, sáček uzavřete a nechte papriky vychladnout.
  4. Papriky oloupejte a nakrájejte na proužky široké přibližně 2,5 - 3 cm.
  5. Rybí filé nakrájejte na stejně velké proužky.
  6. Ingredience na marinádu prošlehejte v misce.
  7. Do marinády vložte proužky ryby a marinujte je 15 minut.
  8. Každý plátek ryby obalte plátkem papriky a navlečte je přibližně po pěti na bambusové špejle.
  9. Na středně předehřátém grilu grilujte 3 - 4 minuty na každé straně. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,20g
  • Sacharidy:

    115,10g
    • Cukry:

      14,60g
  • Tuky:

    113,98g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
524 kJ

Rybí kari s houbami

(28 hlasů)
45min
592 kJ

Pečené makrely

(11 hlasů)
60min
1232 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Roládky ze sumce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat