Prostreno.cz

Hruškový dezert s mascarpone

Letní lehký, jemný hruškový dezert.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy21g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 2 lžíce másla
  • 80 g hnědého cukru
  • 80 ml brandy nebo koňak
  • 250 g sýra mascarpone
  • 60 ml javorového sirupu

Postup přípravy

  1. Každou hrušku rozkrojte na 6 klínků a pokapejte je citronovou šťávou.
  2. V rendlíku s rozpuštěným máslem hrušky krátce orestujte.
  3. Přidejte hnědý cukr a míchejte, až se všechny hrušky obalí cukrem.
  4. Přidejte brandy, nebo koňak a přiveďte k varu, pak hrušky odstavte z ohně.
  5. Smíchejte mascarpone s javorovým sirupem.
  6. Hrušky podávejte se sýrem mascarpone.
  7. Hrušky můžete podávat teplé i studené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,18g
  • Sacharidy:

    227,10g
    • Cukry:

      173,49g
  • Tuky:

    129,16g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Mrkvový dezert

(26 hlasů)
30min
427 kJ

Dezert s rebarborou

(23 hlasů)
1h a 5min
490 kJ

Borůvkový koláč s drobenkou

(18 hlasů)
1h a 10min
1095 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

maxiking
04.05.2016
hedvika
27.04.2016
hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert s mascarpone

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat