Prostreno.cz

Rizoto se sušenými houbami

Rizoto, které můžete podávat samostatně i jako přílohu.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 800 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky4g

Ingredience na

  • 50 g sušených hub
  • 1 ks cibule
  • 2 hrnky uvařené rýže arborio
  • 130 ml bílého vína
  • 1 špetka soli
  • 3 svazky zelené naťové cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Houby namočte do vývaru na 15 minut a pak 10 minut vařte. Na pánev dejte olej a nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte uvařenou rýži, uvařené, scezené houby a zalijte vínem. Promíchejte a poduste 5 minut. Pokud je třeba, přidejte trochu vývaru z hub. Podle chuti osolte. Podávejte posypané nasekanou naťovou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,30g
  • Sacharidy:

    148,90g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    102,45g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat