Prostreno.cz

Rajčatová omáčka

Pikantní domácí omáčka vhodná k těstovinám,k přípravě polévky, nebo na pizzu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 204 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 2.5 kg zralých rajčat
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 3 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Rajčata spařte vařící vodou a oloupejte je.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek, koření a přibližně minutu míchejte.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, cukr, lístky rozmarýnu a ocet balsamico. Duste na mírném ohni 30 minut, pokud je třeba přidejte malé množství vody.
  4. Horkou omáčku dejte do skleniček a zavíčkujte.
  5. Pokud chcete, můžete omáčku rozmixovat.
  6. Omáčka vydrží v lednici až 2 týdny.

TIP:

Omáčku můžete sterilizovat, nebo zmrazit.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,93g
  • Sacharidy:

    361,01g
    • Cukry:

      125,00g
  • Tuky:

    129,21g
  • Vláknina:

    138,10g

Aktivita pro spálení: 48 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Studená křenová omáčka

(20 hlasů)
15min
1088 kJ

Česnekový dresink

(17 hlasů)
20min
1412 kJ

Pikantní dip s rajčaty a slaninou

(22 hlasů)
40min
1164 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčatová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat