Prostreno.cz

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Kuřecí variace na jarní nedělní oběd.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 761 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
  2. Rozpalte troubu na 200°C. Kuře z venku i zevnitř omyjte a osušte. Osolte jej a naplňte nádivkou - jak dutinu břišní, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte jej do pekáčku s kostkami másla a dejte péct. Nádivku, která se do kuřete nevešla, dejte péct zvlášť.
  3. Každou čtvrthodinu kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Jakmile je maso měkké, můžete vytánout z trouby.
  4. Podávejte s brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    89,80g
  • Sacharidy:

    165,96g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    155,35g
  • Vláknina:

    52,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní kuře

(38 hlasů)
35min
486 kJ

Kuře s ořechy

(24 hlasů)
1h a 30min
1082 kJ

Kuře Marengo

(21 hlasů)
50min
606 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat