Prostreno.cz

Bylinkový chléb

Italský voňavý chléb s bylinkami.

Ohodnotit
(32 hlasů)
  • 3h a 10min

    2h a 30min příprava

    40min vaření

  • 1101 kJ / 263 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy42g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mouku a sůl prosejte do velké mísy, uprostřed vytvořte důlek, přidejte med, droždí a vlažnou vodu.
  2. Důkladně promíchejte a připravte těsto.
  3. Těsto vložte do olejem vymazané misky a potřete ho olejem, přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  4. Vykynuté těsto znovu propracujte a vytvořte jeden, nebo dva menší bochníky.
  5. Olej promíchejte s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami.
  6. Těsto důkladně potřete připraveným olejem a nechte znovu vykynout.
  7. Po vykynutí na několika místech (přibližně 5 cm od sebe) bylinky zatlačte prstem do těsta, při pečení vzniknou v chlebu „dolíčky“.
  8. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte přibližně 35 - 40 minut.
  9. Upečený chléb jemně potřete olejem s bylinkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,80g
  • Sacharidy:

    292,00g
    • Cukry:

      84,00g
  • Tuky:

    116,88g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 263 kcal

32

minut jízdy na kole

25

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Chléb se lněným semínkem

(20 hlasů)
1h a 10min
1016 kJ

Domácí chléb

(17 hlasů)
10h a 45min
911 kJ

Křupavý chléb

(24 hlasů)
3h a 15min
960 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bylinkový chléb

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat