Prostreno.cz

Psruh pečený v soli

Velmi jednoduchý recept na přípravu pstruha.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 109 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy0g
tuky1g

Ingredience na

  • 600 - 700 g pstruha
  • 1 svazek bylinek - bazalka, kopr, tymián, estragon
  • 2 kg hrubé mořské soli
  • 2 ks bílků

Postup přípravy

  1. Rybu omyjte a osušte a naplňte bylinkami.
  2. Na dno většího pekáče nasypte kilo hrubé soli a položte na ni rybu. Pokud máte dost bylin, můžete je na ni klidně ještě naklást.
  3. Zbytek soli spojte v míse s bílky; směs později vytvoří požadovanou krustu. Hmotou překryjte rybu tak, aby nebyl vidět ani kousek. Povrch můžete ještě trošku pokropit vodou
  4. Troubu předehřejte na 180 ˚C.
  5. Doba pečení záleží na váze ryby: počítejte se čtvrthodinou na každého půl kila.
  6. Po upečení porušte ztvrdlou krustu nožem a rybu jemně vyjměte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,60g
  • Sacharidy:

    0,84g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    3,16g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 26 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení



Podobné recepty

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
756 kJ

Domácí rybí nugety

(23 hlasů)
35min
557 kJ

Roládky ze sumce

(24 hlasů)
1h a 10min
343 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Psruh pečený v soli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat