Ingredience na
- 3 lžíce
amerických sušených brusinek Cranberries
- 2 lžíce
koňaku
- 100 g
čokolády na vaření
- nebo hořké čokolády
- 100 g
másla
- + na vymazání formiček
- 50 g
hladké mouky
- 100 g
cukru
- + na vysypání formiček
- 3 ks
vajec
- 1/2 lžičky
skořice
TIP:
K bábovičkám se výborně hodí vanilková Cranberry omáčka. Do hrnce nalijte 100 ml jablečné šťávy, přidejte 100 g hnědého cukru, 1 tyčinku celé skořice a 170 g čerstvých Cranberries, amerických brusinek. Omyjte chemicky neošetřený pomeranč, ostrouhejte z něj kůru a vymačkejte šťávu. Pomerančovou šťávu i kůru přidejte k brusinkám, vše přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 20 minut, dokud většina brusinek nepraskne. Omáčku nechte odležet nejlépe do druhého dne.