Prostreno.cz

Ryba pošírovaná v bílém víně

Ryba v bílém víně s červenou paprikou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 282 kJ / 67 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg mraženého rybího filé - nebo chlazená či čerstvá ryba
  • 500 ml bílého vína
  • 2 ks červené papriky
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na přibližně 6 cm široké plátky.
  2. Ve velké pánvi (nebo woku) smíchejte víno, na kostičky pokrájenou papriku, kajenský pepř, drcený česnek a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu a duste za občasného míchání 5 minut.
  4. Přidejte osolené porce ryby, přikryjte a duste na mírném ohni přibližně 12 minut.
  5. Ryby vyndejte a dejte je na servírovací talíř.
  6. Papriky vyndejte děrovanou lžící a nasypte je na ryby.

TIP:

POŠIROVÁNÍ = mírné vaření v kapalině, udržované na teplotě těsně pod bodem varu (90 - 95 °C), kdy se povrch kapaliny začíná jen neznatelně čeřit. Někdy se tomu říká "utajený var".




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,80g
  • Sacharidy:

    102,10g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    4,28g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 67 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí karbanátky

(28 hlasů)
55min
827 kJ

Špízy ze pstruha

(31 hlasů)
2h a 40min
267 kJ

Ryba pečená s pórkem

(13 hlasů)
50min
787 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba pošírovaná v bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat