Prostreno.cz

Polévka z pečené řepy

Polévka z pečené červené řepy s fenyklem a jablkem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 163 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kartáčkem očištěnou řepu překrojte na poloviny a položte řeznou stranou na vyšší plech, vyložený pečícím papírem, neoloupanou cibuli rozkrojte na polovinu a přidejte k řepě, podlijte 100 ml vody, přikryjte alobalem a pečte přibližně 40 - 45 minut.
  3. V hrnci na oleji krátce orestuje očištěný, nakrájený fenykl, přidejte oloupané, na kostičky nakrájené jablko, zalijte vývarem, nebo vodou a vařte 10 minut.
  4. Řepu a cibuli oloupejte, nahrubo nasekejte a přidejte k fenyklu, polévku prohřejte.
  5. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  6. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu a snítkou natě fenyklu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,90g
  • Sacharidy:

    128,50g
    • Cukry:

      38,20g
  • Tuky:

    8,45g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 39 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Krémová česneková polévka

(19 hlasů)
45min
384 kJ

Polévka se sušenými smrži

(16 hlasů)
3h a 5min
431 kJ

Česnečka

(20 hlasů)
30min
587 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat