Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kapr na medu

sun
18hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

1137 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:23g tuky4g sacharidy11g bílkoviny

Rybí maso potřené marinádou z medu, hořčice, worcestrové omáčky a rozpuštěného másla.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce kapra - á 180-200 g
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  • Porce kapra osolte a opepřete.
  • Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcestrovou omáčkou, porce kapra marinádou potřete.
  • Kapra uložte do máslem vymazaného pekáče, přelijte zbytkem marinády, zakryjte alobalem a dejte péci do trouby vyhřáté na 180 °C.
  • Po 20 minutách odstraňte alobal, kapra přelijte vypečenou šťávou, případně podlijte trochou horké vody a dopečte.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Ryba pečená s pórkem

Ryba pečená s pórkem

13 hlasů
50min 785 kJ 210 Kč
Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

14 hlasů
55min 386 kJ 300 Kč
Treska se zeleným chřestem

Treska se zeleným chřestem

17 hlasů
45min 264 kJ 220 Kč
Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

21 hlasů
40min 820 kJ 260 Kč
Ryba se studenou omáčkou

Ryba se studenou omáčkou

21 hlasů
40min 616 kJ 150 Kč
Ryba pošírovaná v bílém víně

Ryba pošírovaná v bílém víně

15 hlasů
40min 257 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření