Prostreno.cz

Polévka s cizrnou

Divoká rýže, quinoa a cizrna. Hustá, sytá polévka kterou můžete podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 480 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky2g

Ingredience na

  • 0,5 šálku quinoi
  • 0,5 šálku divoké rýže
  • 200 g konzervované cizrny
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 šálek hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 1,2 l dobrého domácího vývaru - kuřecí ,nebo zeleninový
  • 2 špetky česnekového koření
  • 0,5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Rýži a quinou připravte podle návodu na obalu.
  2. Vývar přiveďte k varu, přidejte oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, scezenou a propláchnutou cizrnu a hrášek. Vařte 10 minut.
  3. Polévku dochuťte česnekovým kořením.
  4. Quinou a rýži promíchejte a k polévce podávejte zvlášť v misce.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou zelenou petrželkou.

TIP:

Cizrna se dá použít klasická, suchá. V tomto případě je třeba cizrnu před vařením namočit a pak vařit minimálně ¾ hodiny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,14g
  • Sacharidy:

    242,20g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    14,55g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborová polévka s křenem

(20 hlasů)
45min
284 kJ

Zeleninová polévka s kokosovým mlékem a čočkou

(19 hlasů)
45min
262 kJ

Kuřecí vývar s těstovinovou rýží

(21 hlasů)
2h a 45min
296 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat