Prostreno.cz

Grilovaná treska se zeleninou

Grilovaná ryba se špenátem a cherry rajčátky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 560 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 porce filé tresky - á 175 - 200g
  • 6 špetek soli
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce celozrnné nebo dijonská hořčice
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 110 g strouhaného čedaru
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 4 větvičky cherry rajčat
  • 1 ks brokolice
  • 0,5 ks okurky
  • 200 g zelených fazolek
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. V misce vymíchejte 100 g změklého másla, hořčici a worcestrovou omáčku.
  2. Přidejte sýr a ještě jednou promíchejte.
  3. Okurku nakrájejte na plátky.
  4. Porce ryby grilujte na středně předehřátém grilu z každé strany přibližně 4 - 6 minut, podle velikosti porce.
  5. Hotovou rybu osolte.
  6. Na gril položte větvičky rajčat, které grilujte 2 - 3 minuty.
  7. Špenát, očištěné fazolky a brokolici rozdělenou na malé růžičky blanšírujte v osolené vodě 4 - 5 minut.
  8. Hotovou zeleninu sceďte a důkladně okapanou promíchejte se 2 lžícemi másla.
  9. Porce ryby a zeleninu rozdělte na talíře a přelijte je připraveným máslem. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,84g
  • Sacharidy:

    49,51g
    • Cukry:

      12,33g
  • Tuky:

    205,68g
  • Vláknina:

    11,09g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s kari smetanou

(13 hlasů)
60min
852 kJ

Plněný pečený pstruh

(12 hlasů)
50min
477 kJ

Ryba pečená ve vinných listech

(13 hlasů)
45min
190 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná treska se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat