Prostreno.cz

Mátový cukrový sirup

Sirup využijete k přípravě různých koktejlů,do čaje, nebo k přípravě domácí zmrzliny.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 633 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy37g
tuky0g

Ingredience na

  • 120 g krystalového cukru
  • 200 ml vody
  • 1 lžička vanilkové pasty - nebo lusk vanilky
  • 0,5 svazku máty - nasekané

Postup přípravy

  1. Do rendlíku nasypte cukr, přidejte vodu, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte cukr rozpustit. Odstavte z ohně.
  2. Přidejte vanilkovou pastu, nasekanou mátu a důkladně vymíchejte.
  3. Nechte zcela vychladnout.
  4. Sirup nalijte do skleničky a uchovejte v chladu.
  5. V lednici vydrží sirup až tří týdny.

TIP:

Vanilková pasta je přírodní vanilkový koncentrát: 1kávová lžička pasty plně nahradí 1 vanilkový lusk.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mátový cukrový sirup

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat