Afrodiziakální libůstky slibující vášnivou noc

Od nepaměti lidstvo hledá účinný způsob, jak dosáhnout neutuchající milostné touhy, která by svojí silou zastínila všechny rozkoše světa. Sexuální útlum se přitom kdysi léčil s pomocí žabí šťávy. A které další libůstky slibovaly vášnivé noci? Tohle byste do sebe asi nedostali!

Afrodiziaka podle některých neexistují. Prý na světě není jídlo, které by zlepšilo romantiku nebo sexuální život obecně. Naproti tomu optimisté apelují slovy, že i kdyby se u některých známých potravin jednalo o placebo, je to vlastně fajn, neboť každý krok kupředu se počítá. Afrodiziaka se tak dají považovat dobroty, které podporují produkci neurotransmiteru serotoninu, jež posiluje sexuální život. A věřte nebo ne, v minulosti se věřilo, že touhu dokáží pozvednout zvlášť tyhle – trochu zvláštní – položky (1).

Ještěrka

Plestiodon skiltonianus neboli ještěrka, která zaujímá barevným ocáskem, sexuchtivým milencům sloužila jako takový „nakopávač“ milostné vášně. Respektive její nohy, kůže a moč prý způsobovala, že muži „vydrželi celou noc“. Prý teda…

Konopí

Ve starověké Indii se zase praktici ajurvédské medicíny uchylovali ke konopí, které se považovalo za prostředek povzbuzující erotično. Marihuana coby silný sexuální stimulant je rovněž uznána ve starobylých hinduistických tantrických tradicích. Dokonce prý existoval speciální nápoj, který se těšil velké oblibě někdy v průběhu sedmého století. Tehdy lidé míchali konopí s mlékem, vodou a kořením.

Mravenci

Tropičtí mravenci rodu Leafcutter se jako afrodiziakum využívali více než 500 let. Důvody jsou jednoduché. Jelikož jsou plné proteinů, předpokládalo se, že po jejich konzumaci dochází k sexuálnímu vzrušení.

Mrkev

Vzhledem k falickému vzhledu mrkve se není co divit, že se tahle dnes tolik oblíbená zelenina zapojila do honby za sexuálním vzrušením. Starověcí Řekové ji prý nazývali „kouzlem lásky“ neboť údajně měla schopnost uvolňovat muže i ženy. Pociťujete něco takového, když si dáte mrkvový koláč?

Ambrein a vorvani

Ambrein je látka, která pochází z vnitřností vorvaňů. Praktici arabské lidové medicíny ji kdysi předepisovali k léčbě bolestí hlavy a zlepšení sexuálních funkcí. Je zajímavé, že se věda tuto teorii snažila objasnit seriózním výzkumem – na myších. (Výzkumníci došli k závěru, že by ambrein skutečně mohl být coby sexuální stimulant užitečný.)

Žabí šťáva

Starověké andské kultury za afrodiziakum používaly zkapalněný specifický druh žáby. Prý léčila zánět průdušek, astma, artritidu, tuberkulózu a v neposlední řadě sexuální nechuť. No, kdo by dneska něco takového ověřoval?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/, www.ro.co/health-guide/the-strange-science-behind-why-some-aphrodisiacs-work/ - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat