Mistrovské dovednosti u plotny neznamenají pouze to, že žena dokáže dokonale sledovat recept a všeho je správné množství. Znamená to umět napravovat drobné i větší chyby, zvládat nástrahy a nahrazovat chybějící ingredience. Podle výzkumu tohle umějí ženy až kolem 55. roku věku. V tu chvíli se cítí většina kuchařek sebevědomě a má pocit, že ji nemůže nic zaskočit.
„Potvrzuje to skutečnost, že naučit se všechny triky v kuchyni, vyžaduje celá desetiletí, ženy v pětapadesáti mají dost sebevědomí a zkušeností, aby dokázaly bez vážení smíchat těsto, uvařit ze zbytků úžasnou a dokonalou večeři, udělat s přehledem večeři pro dvanáct hostů a zachránit jídlo, které by ostatní vyhodili,“ píše britský Daily Telegraph.
Ženy v pětapadesáti už umějí uvařit více než patnáct obvyklých rodinných pokrmů, rychle dokážou využít zbytky a improvizovat, dokážou přesně načasovat vaření tak, aby se podávalo jídlo včas, dokážou upéct chleba, udělat zmrzlinu, upéct dort a vyrobit originální omáčku na těstoviny.
„Ženy kolem pětapadesáti především ignorují váhy při pečení moučníků a ingredience odměřují od oka. Ovšem bezchybně,“ tvrdí autoři průzkumu na stránkách Daily Telegraph.
Sledujte nás na sociálních sítích: