Prostreno.cz

Slavní, kterým zkrachovalo podnikání v gastronomii

To, že jste úspěšný zpěvák, režisér, herec, model, komik či třeba influencer (osoba známá na sociálních sítích), ještě neznamená, že můžete vlastnit úspěšnou restauraci, ve které se dveře netrhnou. Kdo ze známých osobností na tomhle druhu podnikání pohořel?

Jsou zvyklé dávat rozhovory, před kamerou stát tak, aby vypadaly co nejlépe, často mají vlastní značky kosmetiky nebo oblečení a v dobách své největší slávy vydělávají obrovské peníze. Ale ani hollywoodským celebritám nikdo nezaručí, že když se vrhnou mimo svoji úspěšnou oblast působnosti, bude se jim dařit. Důkazem jsou jména, která radši provoz restaurace vzdala.

Kevin Costner

Americký charismatický herec a zpěvák Kevin Costner (66), který aktuálně vystupuje se svojí country rockovou kapelou Modern West, v roce 1997 se dvěma dalšími společníky otevřel The Clubhouse v Costa Mesa v Kalifornii. Restaurace měla vyvolat pocity, kvůli kterým lidé kupují jachtu nebo chodí do golfového klubu. „Klubovna“ měla stejně jako Costnerova kariéra solidní nášlap, ale nakonec se v roce 2009 uzavřela. Jestli za to mohly spory mezi provozovateli, není známo.

Hulk Hogan

Bývalý profesionální wrestler Hulk Hogan (67) se svojí výškou 2,01 metru a 137 kilogramy vzbuzuje respekt. Jídlo je jeho vášní, což ho v roce 1995 přivedlo k nápadu, že si v Minnesotě otevře restauraci. Dal jí název Pastamania. Jídla nesla Hoganovo jméno a očekávalo se, že hlavně to přivábí zákazníky. Bohužel se tak nestalo. Restaurační zařízení se zavřelo do jednoho roku od kolaudace.

Ashton Kutcher a Wilmer Valderrama

Hráli spolu v seriálu Zlatá sedmdesátá, který byl poprvé odvysílán v roce 1998. Ashton Kutcher (43) s českými kořeny a Wilmer Valderrama (41) se stali dvojkou, která se rozhodla pro provozování restaurace, tedy spíš „intimní italské jídelny“ Dolce Enoteca e Ristorante v Atlantě. Psal se rok 2007, přičemž o pět let později už si špagety ani tiramisu nikdo nedal. Podnik neprosperoval.

Eva Longoria

V roce 2012 otevřela herečka Eva Longoria (46) luxusní restauraci SHe v Las Vegas. Restaurace zaměřená na ženy servírovala pro svou klientelu menší steaky a na dezertním menu měla zrcadla, aby si hosté mohli opravit rtěnku. Herečka sázela spíš na styl a nápad, než na kvalitu jídel. Snad i proto restauraci v roce 2014 zavřelo samotné Ministerstvo zdravotnictví.

To kupříkladu taková zpěvačka Jennifer Lopez (52) měla štěstí o trochu víc. Tahle dáma je schopná pod svým jménem prodat snad všechno, ale jídlo to teda není. Její gastronomický počin s názvem Madre's v Los Angeles neměl pozitivní hodnocení. Jídla prý byla nudná a unylá. I přesto restaurace fungovala celých šest let.

Zdroje: insider.com, wikipedia.org





Tip na oběd

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat