Prostreno.cz

Proč byste si měli u jídla pouštět hudbu?

Pouštíte si u vaření hudbu? Děláte dobře! Ale pozor, velmi záleží na správném výběru! Které tóny vámi připravovaný pokrm prostoupí radostí a vitalitou? Tohle z vás udělá mistra kuchaře!

Je starou a osvědčenou pravdou, že hudba dokáže ovlivnit nás samotné, naše psychické rozpoložení, názory, přesvědčení a také naše zdraví. Důkazem jsou například nejrůznější léčebné terapie v souvislosti s psychickými onemocněními. Víte ale, že zvuky, rytmus i hudba jako taková se velmi dobře uplatňuje i při jídle?

Jednoduchý trik s mocným účinkem

Víte, že…

Thomas Keller, jeden z nejznámějších amerických šéfkuchařů, který se v roce 1997 stal nejlepším kuchařem Ameriky, si najal tým odborníků, aby pro jeho jídlo našel správnou hudbu. Jeho poradci říkají, že je dobré jídlo s hudbou nejen spojovat, ale také přihlížet k prostoru, ve kterém se hoduje. Hudební skladba zní jinak ve velké místnosti v porovnání s malým, intimním prostorem.

Denise Linn, americká odbornice na reinkarnaci, ezoteriku a duchovno všeho druhu, říká, že pokud hraje hudba během přípravy jídla, harmonie a vibrace hudby mohou ovlivnit molekuly v rostlinách a prostoupit pokrmy energií, radostí a vitalitou.

„Vaše stolovací zážitky mohou být také jednoznačně posíleny mystikou alchymií hudby. Vhodnou melodií, která bude znít v průběhu přípravy jídla, se posílí vibrace pokrmu a vy budete vytvářet magické pokrmy, jež změní prostý akt konzumace pokrmu,“ popisuje odbornice ve své knize Mystika vaření s tím, že když si však vyberete hudbu, která si s jídlem nerozumí, můžete oslabit energii i zážitek.

Své k svému

V podstatě je to tak, že když se rozhodnete připravit si třeba italské menu složené z carpaccia s cuketou a parmazánem, zeleného chřestu se sušenými rajčaty, gnocchi s ricottou a rajčatovou omáčkou, není heavy metal to pravé.

Budete mít pokažený dojem z jídla, protože jej překoná energie hudby. Když se ale zaposloucháte do flamenga, tanga, klasické hudby nebo přímo do alba nějakého z italských zpěváků (Drupi, Eros Ramazzotti, Andrea Bocelli a další), jídlo se celkově posílí, vynikne jeho barva i chuť.

Ještě lepší vztahy? Skvělé!

Podle Denise Linn vaše tělo bude vstřebávat veškerou energii z pokrmu, protože vibrace hudby se sladí s harmonií jídla. Paráda! Není zrovna tohle důvod, proč spolu zase obědvat nebo večeřet jako rodina? Ani nevíte, jak to vztahům pomáhá!

Podle psychologů může mít společné stolování překvapivě velký význam pro fungování rodiny i vztahů uvnitř. Tak vyberte hudbu, prostřete a jděte na věc.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat