Prostreno.cz

Kokosový olej jako součást koupelny

Jistě máte v koupelně řadu kosmetických produktů, ale kolik z nich je přírodních? A kolik navíc máme nedotčených ve skříni! Nechceme vás nabádat k nákupu dalších nepotřebných produktů, ale máme pro vás několik důvodů, proč dát šanci kokosovému oleji i v koupelně. Neuvěříte, na co všechno ho můžete použít!

Když dojde tvářenka

Spěcháte do práce a při líčení zjistíte, že vám došla tvářenka. Nic se neděje, sáhněte po kokosovém oleji a trošku dopřejte svým lícním kostem. Nanáší se stejně jako tvářenka až na hotový make up.

Když dojde pěna na holení

Chystáte se na rande a máte na ruce poslední kousíček pěny na holení. Nezoufejte, zachrání vás kokosový olej. Nejenže zajistí, aby žiletka po pokožce krásně klouzala, ale zároveň hydratuje pokožku. Takže máte hned 2v1.

Pleťový peeling

Stačí smíchat trochu kokosového oleje s himálajskou hrubou solí a máte hotovo. Pleť ošetřete peelingem a poté opláchněte vodou.

Tělový peeling

Smíchejte kokosový olej s cukrem a máte hotovo. Odstraní odumřelé buňky a olej pokožku příjemně zvláční.

Přírodní odličovač

Aplikujte pomocí vatových tamponků kokosový olej na obličej, nechte minutku působit a opět vatovými tamponky otřete. Odstraní make up a zároveň hydratujete pleť.

Balzám na rty

Kokosový olej můžete používat i jako přírodní balzám na rty. Vaše rty budou hebké, vláčné, prostě k nakousnutí.

Péče o dětskou pokožku

Kvalitní, za studena lisovaný olej můžete použít i na jemnou dětskou pokožku místo kupovaných dětských olejíčků.

Během těhotenství

Každá maminka s rostoucím bříškem se snaží bojovat se striemi. Na trhnu najdete nespočet produktů, kterými se můžete v tomto období mazat, některé nejsou zrovna nejlevnější a neobsahují pouze přírodní složky. Proto je kokosový olej skvělou alternativou.

Během kojení

Olej se hodí nejen na rostoucí bříško, ale také na bolavé bradavky při kojení. Je velmi mastný a není škodlivý ani pro vaše miminko. Jeho tuky jsou velmi podobné těm přítomným v mateřském mléce.

Tělové mléko

Kokosový olej také skvěle nahradí tělové i pleťové mléko. Dopřejte si to nejlepší hned po koupeli.

Mnoho slunečního záření

Pokud jste to přehnala na sluníčku, vězte, že kokosový olej skvěle zklidňuje popálenou kůži. Rovnou si ho můžete dát do nádobky s pumpičkou a vzít si ho s sebou na pláž vedle opalovacího oleje.

Suché paty

Dopřejte svým suchým patám hydratační péči. Smíchejte olej se solí a jemně paty odrhněte, nechte několik minut působit a opláchněte. Pravidelná péče jim jenom prospěje.

Balzám na vlasy

Kokosový olej je velmi vhodný jako vlasový balzám. Podle délky vlasů aplikujte potřebné množství kokosového oleje na suché vlasy od konečků po celé délce a zabalte je do igelitové čepice a do ručníku. Zábal nechte působit přes noc a ráno vlasy umyjte.

Roztřepené konečky

Stačí jen malé množství mezi prsty a jemně promnout konečky vlasů. Díky oleji budou vaše vlasy stále v kondici.

Domácí zubní pasta

Domácí pastu z kokosového oleje vykouzlíte během pár minut a stačí vám jen tři suroviny. Budete potřebovat 1/2 lžičky kokosového oleje, špetku jedlé sody a kapku oblíbeného éterického oleje. Vše smíchejte na lžičce, rovnou naneste na kartáček a můžete použít.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-coconut-oil, https://www.eatthis.com/benefits-of-coconut-oil/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat