Prostreno.cz

Jak na krásné a zdravé vlasy? Pomocníky najdete v kuchyni

Trápí vás lupy či nadměrné vypadávání vlasů? Nebo byste uvítali raději objem a dech beroucí lesk? Zapomeňte na drahé produkty, které v televizních reklamách slibují zázraky. Řešení svých potíží máte na dosah ruky!

Propadáte každé ráno při pohledu do zrcadla čirému zoufalství, protože vaše vlasy se ani při nejlepší vůli nedají označit za korunu krásy? Konec všem depresím i stížnostem na nepřízeň osudu. Zkuste tyto tipy a máte vystaráno!

Konec vypadávání: Odvar z kopřiv

Hrst sušených kopřiv a šťáva z citronu předejde katastrofě. Kopřivy zalijte vařící vodou a nechte je 20 minut louhovat. Následně přeceďte a přidejte citronovou šťávu. Použijte jednu lžíci denně na masáž pokožky hlavy. Nutno dodat, že účinek se nedostaví hned, ale v delším časovém horizontu. Dnes je tedy ideální den začít, nemyslíte? Není čas ztrácet čas! Je tu ale ještě jedna možnost…

Tinktura z kopřiv

Ingredience? 2 lžíce kopřivy, 5 lžic čistého lihu a 1/4 litru vody. Nadrcenou kopřivu přelijte lihem a postavte na 1-2 týdny (v dobře uzavřené láhvi) na světlé místo. Po scezení ještě zřeďte vodou. Tinkturu jemnými pohyby vetřete do vlasů po každém umytí.

Podpora růstu

V hlavní roli 1 lžíce kostivalu lékařského, 3 lžíce alkoholu a 1/4 litru vody. Kostival nechte namočený v alkoholu 14 dní v uzavřené nádobě. Nejlépe někde na slunci. Potom přefiltrujte, nařeďte vodou a roztok vtírejte do vlasové pokožky jako v předchozím případě.

Žádné lupy

Budete potřebovat 1 šálek jablečné šťávy, 1 lžíci levandule a 2 šálky vody. Vše smíchejte dohromady a nechte přes noc odstát. Následující den sceďte, a jakmile z vlasů smyjete šampon, opláchněte je ještě touto zázračnou tekutinou.

Zvětšení objemu

Připravte si 2 lžičky medu, trochu ovocného octa a 1/4 litru vody. Po důkladném promíchání všech surovin aplikujte ke kořínkům vlasů. Poznáte rozdíl!

Lesk jako blesk

Tmavé vlasy „nablýská“ odvar ze slupek vlašských ořechů nebo černého čaje. Na světlé platí odvar z heřmánku. Zrzky by měly na závěr mytí „zalévat“ kávou. Anebo…

Citrusové leštidlo

Šťávu z citronu nebo limetky nařeďte trochou vody a přelijte s ní umyté vlasy. Nevymývat! Není tohle fajn řešení, které je doslova za hubičku?





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat