Prostreno.cz

Praktické způsoby, jak můžete využít kolu v domácnosti

Že popíjení tohoto syceného nápoje lidskému organismu příliš nesvědčí, v tom jsou odborníci zajedno. Jenže jako pomocník při úklidu je téměř k nezaplacení! Věděli jste, že nahradí prací prášek i tekutý písek?

S trochou nadsázky by se dalo říct, že kola je prospěšná všude jinde, jen ne v žaludku. Ze závěrů poslední americké studie vyplynulo, že ti, kteří ji pijí pravidelně a velké množství, mají vyšší riziko infarktu a mrtvice. Tak k čemu je vlastně dobrá, když s ní nemáme hasit žízeň? Pár možností by se našlo…

Skvělý čistič skvrn

Fleky od krve, červeného vína či oleje - dostat je z oblečení bývá někdy o nervy. Jenže s kolou to jde překvapivě dobře. Odstraní i fixy z koberce, když se děti při kreslení nechají trochu unést. Jako bonus si poradí i se zápachem, kterého se těžko zbavuje – pot, rybina a tak dále.

Multifunkční prostředek na úklid

Pravděpodobně vás asi nikdy nenapadlo nalít kolu do toaletní mísy, na koupelnové a kuchyňské baterie nebo na spáry mezi dlaždicemi. A to je právě ono! Chvilka působení přinese překvapivé výsledky. Dokonce nablýská skleněné nádobí či zašlé stříbrné předměty a perfektně vyčistí spálené pánve. Až budete za pár měsíců napouštět bazén, nebojte se do vody přidat i pár litrů koly. Lepší likvidátor koroze jen tak nenajdete!

Zabiják škůdců

Teď je tahle otázka sice pasé, ovšem až přijde čas zahradničení, nakupte pořádné zásoby koly. Když ji nalijete do malé misky a položíte mezi záhonky, slimáci a šneci si nenechají ujít příležitost k občerstvení. Jenže pro nepřátele úrody má i pár doušků drtivé následky.

Vzpruha pro vlasy

Pokud patříte k hrdým brunetkám, možná uvítáte všemi deseti prostředek na oživení barvy. Ano, řeč je samozřejmě o kole. Nahněte se nad umyvadlo a hřívu si s ní jednoduše opláchněte. Nechte proschnout a je hotovo. Další využití? Až se vrátí vaše dítko domů se žvýkačkou ve vlasech, víte, co máte dělat…

Domácí lékárnička

Zácpa. Nic moc příjemného! Když si však dopřejete sklenku koly, máte po starostech. Jen dbejte na to, aby nápoj nebyl v odlehčené verzi. Zdá se vám to jako nesmysl? V dobách dávno minulých se kola prodávala pouze v lékárnách. A „pacienti“ ji nakupovali i jako kloktadlo proti škytavce.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat