Prostreno.cz

Abeceda zázračných pleťových masek, ze které si vybere každá

Zima už pomalu troubí na ústup a blíží se jaro. Konečně! Chcete do něj vstoupit se vší parádou a pletí jako z reklamy? Není nic snazšího. Máme pro vás hned několik receptů, jak jít kráse naproti. Vsaďte boty na to, že fungují!

Návštěva kosmetičky? I když je to dozajista příjemný způsob rozmazlování, není úplně nezbytná. Vždyť péči o zevnějšek zvládnete levou zadní i doma. A se stejným výsledkem! Všechny tyto masky jsou naprosto přírodní, mají dobu působení 20 minut (a poté se smývají vlažnou vodou). Takže na čem chcete zapracovat?

Citlivá a stárnoucí pokožka

Avokádová maska

Rozmačkejte dužinu jednoho exotického plodu, přidejte lžíci citronové šťávy a lžíci medu. V aplikaci vám už nic nebrání. Hurá na to!

Mastná se pokožka

Bílková maska

Do sněhu z jednoho bílku nakapejte pár kapek citronové šťávy a olivového oleje. Víc ani není třeba. Tahle kouzelná receptura odebírá nadměrnou mastnotu. A vůbec se s tím nepáře.

Hrubá pokožka

Čajová maska

Silný odvar z černého čaje nechte vychladnout a pak do něj namočte froté ručník. Přiložte ho na obličej a jen tak relaxujte. Napadá vás lepší možnost, jak spojit příjemné s užitečným?

Suchá pokožka

Fenyklová maska

Budete potřebovat odvar z fenyklu a nesolené vepřové sádlo. Smíchané ingredience přinesou překvapivé výsledky!

Podrážděná pokožka

Heřmánková maska

Rozmíchejte kvasnice se silným odvarem z heřmánku. Vznikne voňavá kaše, která má čisticí a zklidňující účinky. Stačí se jen přesvědčit na vlastní oči.

Nechtěné vrásky

Chmelová maska

Do odvaru se šištic nasypejte menší hrst ovesných vloček a přidejte lžičku medu. Projevy stárnutí pomalu, ale jistě vymizí. A jako bonus se dočkáte jemné pokožky.

Ochablá pokožka

Jablečná maska

Mladistvý vzhled vám zajistí nastrouhané jablko, trocha medu a vrchovatá lžíce ovesných vloček. Směs vyživuje, zvláčňuje a osvěžuje kůži. Do posledního póru!

Akné

Kvasnicová maska

Lžičku kvasnic vmíchejte do vlažné vody a zakápněte citronovou šťávou. Uvidíte, že po pár aplikacích to i ten nejtvrdohlavější uhřík zakrátko vzdá.

Unavená pokožka

Tvarohová maska

Povolejte na pomoc půl lžíce tvarohu se stejným množstvím mléka. Nešlápnete vedle, když přidáte citronovou šťávu. Budete překvapeni, jak vás to osvěží!

Zarudlá pokožka

Zelná maska

Nadrobno pokrájené zelné listy svařte v mléce a přimíchejte do otrub. Lepší prostředek na zarudnutí, ekzémy a nečistou pleť jen tak nenajdete.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat