Co vám rychle pomůže, když potřebujete být v práci tvůrčí

09.04.2018 | Finance

Zrovna teď máte napsat článek, vymyslet nějaký nový systém, připravit marketingovou kampaň či se třeba učit na zkoušky, ale čím víc se snažíte být tvůrčí, tím víc vám hlava stávkuje. Znáte první pomoc v případě, když se nedaří z hlavy dostat jedinou kloudnou informaci?

Být pohádkově tvůrčí? To by chtěl být každý – a co možná nejčastěji. Bohužel, něco takového se nedá zařídit lusknutím prstů. Kreativita a nápady občas stávkují tak často jako ten automat na kávu, který každé dopoledne přemlouváte k uvolnění trochy kofeinu. Nic ale není ztraceno. Do duchovních výšin se dá dostat s pomocí několika tipů. Tohle vám pomůže v případě, když potřebujete být tvůrčí!

Oživte mozkové buňky

Nejdřív vstaňte a běžte se projít. Třeba na toaletu nebo ke kopírce. Krevní oběh se zase dostane do oběhu, mozek se lépe prokrví a zásobí kyslíkem. To oživí malé šedé buňky mozkové. Pro podporu tohoto účinku taky místnost častěji větrejte.

Nechte promluvit sílu vody

Po vzoru Sebastiana Kneippa, přírodního léčitele, německého kněze a jednoho ze zakladatelů přírodní léčby vodou, si nechte téci studenou vodu přes dolní část paží a zápěstí. To „nakopne“ oběh lépe než dvě kávy a dva zelené čaje dohromady. Nepodceňujte sílu přírody!

Kávu vyměňte za vodu

Hodně pijte. Místo kávy upřednostněte čistou vodu nebo již zmíněný čaj. Vyzkoušet můžete i bylinky. Třeba taková cesmína paraguayská, ze které se připravuje čaj maté, vyniká povzbuzujícími účinky na bázi kofeinu. Napomáhá látkové výměně, povzbuzuje nervovou soustavu a svalstvo. Má uklidňující účinky, proto je vhodná při duševním neklidu. Mezi osvědčené klasiky ale samozřejmě patří i zelený čaj, který udržuje v bdělosti a duševní svěžesti.

Nechte se opít vůněmi

Pokud máte možnost, provoňte místnost s pomocí éterických olejů. Buď zvolte aroma, které na vás působí pozitivně, nebo si namíchejte nějakou vlastní směs pro povzbuzení. Ta se může skládat ze čtyř kapek bergamotu, jedné kapky jasmínu, jedné kapky koriandru, dvou kapek ylang-ylang a dvou kapek vanilky. Neříkejte, že po tomhle všem vám mozek stále bude dávat červenou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat