Chyby, kterých se dopouštíme při vybavování domácnosti

Jistě toužíte po útulné domácnosti, ale pamatujte, že méně je někdy více. Nepodléhejte každému módnímu výstřelku - ani v bytovém designu. Vsaďte raději na osvědčené rady. Proměňte svůj domov v příjemné místo nejen pro sebe, ale i pro návštěvy. Jakých chyb je třeba se vyvarovat?

Polepená lednice

Ať už máte děti nebo ne, lednice není vhodné místo pro hromadu obrázků, magnetek a samolepek. Taková polepená lednice působí špatným dojmem, proto tento spořebič nechávejte raději vždy čistý, případně zvolte opravdu jen minimum předmětů, které na něj navěsíte. Pokud umisťujete na lednici obrázky od dětí, pořiďte si raději obyčejnou nástěnku. Uvidíte, kolik s takovou malou změnou uděláte parády!

Prázdné zdi

Zdi pokojů by neměly být ani prázdné, ani přeplněné. I jeden dobře umístěný obrázek dokáže prostor pořádně pozvednout!. Pokud máte na zdi dost volného prostoru, efektní volbou bude velké plátno. Do menších volných míst jsou vhodné malé obrázky. Velmi elegantní je také koláž sestavená z malých rámečků.

Výška umění

Ať už vám na zdech visí cenné grafiky či rodinné fotografie, volte na jejich zavěšení střídmou výšku - optimální je v úrovni očí. Obrázky zavěšené vysoko u stropu nepůsobí dobrým dojmem, stejně jako obrázky nízko položené. Tady volte zlatý střed.

Neuklizená pracovní plocha

Pro naše oko (i oko návštěvy) je velmi nelichotivé, pokud je kuchyňská linka v obležení všech možných robotů, mixérů a dalších pomocníků. Celkově pak totiž působí jako neuklizená a nepřehledná. Na kuchyňské desce mějte pouze spotřebiče, které používáte každodenně, a umístěte je nejlépe někam do rohu, kde nikomu nepřekáží. Ostatní pomocníci nekompromisně patří do skřínky.

Zdi obložené nábytkem

Pokud vám to prostor vašeho bytu či domu umožňuje, nedávejte nábytek až ke zdi. Velmi působivé je například umístění pohovky a celého sezení do prostoru. Taková změna rozproudí energii v celém domě a budete se cítit mnohem příjemněji.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat