Prostreno.cz

Tipy na využití chleba v domácnosti

V každé domácnosti se občas stane, že nějaký ten kousek pečiva zbude. Každá domácnost si s tímto zbytkem poradí jinak, ale ve většině případů končí v odpadkovém koši nebo na pánvičce jako topinka. Ať už je váš postup jakýkoli, máme pro vás několik tipů, jak zužitkovat chléb, který už doma nikdo nechce.

Pečivo vydrží chutné jen pár dní, pak už je gumové a většině z nás není po chuti. Chléb můžete doma využít i jinak, než jste zvyklí. Tak až příště budete mít nějaký ten zbytek, ještě ho včas zužitkujte.

Odstraňovač pachů

Zní to neuvěřitelně, ale krajíček chleba skvěle funguje jako pohlcovač pachů. Klidně ho můžete dát do spíže, kde jste přehlídli plesnivou zeleninu a potřebujete se zbavit zápachu, ale i do ledničky v které týden ležely syrečky.

Chléb je také vynikající při vaření košťálové zeleniny. Některým lidem vadí pach, který je cítit například vařením květáku či brokolice. Stačí přiložit na okraj hrnce plátek chleba, který pohltí prakticky veškerý zápach

Sbírání střípků

Když se něco rozbije, je to nadělení. A nejhorší jsou malé střípky, které - ať se snažíte, jak se snažíte - ne a ne posbírat všechny. Navíc se o ně můžete snadno pořezat. I na to je tu chleba nebo rozkrojený gumový rohlík. Jednoduše pečivo opakovaně přitiskněte v místě nehody, alespoň z větší části střípky posbírá a vaše ruce budou v bezpečí.

Připálená rýže

Oběd na spadnutí a v nestřeženém okamžiku jste připálili rýži? Nezoufejte, zachrání vás chleba. Tím nemyslíme, že ho budete podávat k omáčce. Ukrojte krajíc chleba a položte ho hned na horkou rýži, přikryjte pokličkou a počkejte pár minut. Pak chleba vyhoďte a připálená chuť bude ta tam.

Pánvička, která se nevznítí

Přebytečný tuk na pánvi či pekáčku dokáže pořádně potrápit a hlavně hrozí vznícení. Tomu lze při opékání či smažení zabránit různě, ale máme pro vás jednoduchou fintu s chlebem. Do nádoby přidejte několik kousků chleba, které nasají přebytečný vznětlivý tuk, a zároveň to nebude na plotně tolik kouřit.

Čištění stěn a tapet

Tuhle radu ocení hlavně maminky s dětmi. Děti prostě rády prstíčky tlapkají po zdech, tapetách a tak dále. Ale jak se zbavit mastných otisků na zdi? Dají se odstranit z malby pomocí střídky chleba nebo kůrkou s kouskem střídky. Chleba třete po omítce, dokud skvrny nezmizí. Stejný postup funguje i na neomyvatelné tapety, jen třete jemně, ať je nepoškodíte otěrem.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat