Prostreno.cz

Jak rychle vyčistit pračku a zahnědlou termosku

Když jde o úklid a údržbu domácnosti, je každý zlepšovák dobrý. Zvlášť v případě, že patří mezi osvědčené babské rady a funguje za minimální náklady! S těmito triky dáte do pucu všechno, co jste doteď odkládali… Nevěříte?

Ať už jde o mastné skvrny na zdi, usazeniny v čajové konvici či vosk na nábytku, tyhle úklidové disciplíny jistě patří k těm méně oblíbeným. Chcete poznat fígle, které si s takovým nadělením snadno poradí? Inspirujte se historickými metodami! Co vám nedá spát?

Problém zaschlého vosku

Libujete si v zapalování svíček, které nabudí útulno a romantickou atmosféru? Kdo také ne… Jenže jakmile vosk ze svíčky ukápne na nábytek, je o zábavu postaráno. Seškrabávat ho nožem samozřejmě nejde, takže co s ním? Nahřejte ho fénem a pak setřete hadříkem. V druhém kole postižené místo přetřete látkou navlhčenou v octu. Katastrofa zažehnána!

Mastné skvrny na zdi

Je to až k nevíře, ale obyčejný chléb je expertem na mastné skvrny na stěnách a dokáže zlikvidovat i nechtěné umělecké výtvory na tapetě, jimiž si vaše ratolest zpestřila odpoledne. Vydlabejte z pečiva měkký střed a vytvořte z něj pevnou kuličku, kterou použijte jako klasickou gumu.

Zahnědlá termoska

Do termosky či čajové konvice, která uvnitř zhnědla po čaji či kávě, nalijte teplou vodu, do níž nasypte prášek do pečiva. Nechte působit asi dvě hodiny a bude opět jako nová. Možná i hezčí!

Pračka bez nečistot

Na tom, abyste měli krásně vyprané prádlo, vám jistě záleží. Proto byste neměli zapomínat na péči o pračku. Pokud se vám nechce utrácet za drahé čisticí prostředky, použijte jedlou sodu, vyjde to totiž nastejno. Nasypte půl hrnku do zásobníku a pusťte pračku na prázdno na krátký program. Krásně ji tím zbavíte zápachu, odmastíte a zbavíte usazenin.

Zašlý nerezový dřez

Jak mu jen vrátit původní krásu? Představte si, že s pomocí starých novin. Vlhký dřez vydrhněte zmačkaným novinovým papírem, nezůstane na něm ani skvrna. Bude se také krásně lesknout.

Uhelnatý sporák

Pokud máte na sporáku fleky, se kterými si neporadí už ani tekutý písek, zkuste na ně nalít ocet a nechte ho působit několik hodin. Kyselina octová změkčí zuhelnatělé části a ty pak půjdou snadno setřít houbičkou.





Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat